Cimet rolnice
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 60 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
400 g mekog brašna
prstohvat soli
1 jaje
50 g putera
30 g svežeg kvasca
2 supene kašike šećera
200 ml mleka
Fil
50 g putera
70 g Mlevene Plazme
1 kafena kašičica mlevenog cimeta
Preliv
40 g putera
2-3 supene kašike šećera u prahu
1 supena kašika mleka
Dekoracija:
30 g Mlevene Plazme
1. Korak
U većoj činiji izmešajte brašno i so, pa napravite rupu u sredini i u nju sipajte jaje, otopljen puter, kvasac, šećer i toplo mleko. Lagano zamesite testo. Po potrebi dodajte još brašna da se testo ne bi lepilo. Posudu sa testom prekrijte providnom folijom i ostavite je na toplom kako bi testo naraslo.
2. Korak
Kad je testo naraslo, rastanjite ga u obliku pravougaonika dimenzija 30 x 50 cm i premažite ga puterom.
3. Korak
Odozgo pospite Mlevenu Plazmu i malo cimeta, pa testo urolajte po dužoj strani. Rolat isecite na 12 delova.
4. Korak
U jednoj šolji izmešajte otopljen puter i šećer u prahu. Ako je preliv previše gust, dodajte malo mleka.
5. Korak
Okrugli kalup prečnika 27 cm obložite papirom za pečenje. Poređajte rolnice tako da formirate cvet i ostavite ih oko 30 minuta da narastu.
6. Korak
Nakon toga ubacite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 220 °C i pecite 30 minuta, tj. dok rolnice ne porumene.
7. Korak
Izvucite kalup iz rerne i prelijte rolnice slatkim puter prelivom koji ste pripremili, pa ih pospite Mlevenom Plazmom. Servirajte ih uz hladno mleko.
8. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Olivera Senić/Ja u kuhinji
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise