Štrudla sa Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 60 min.
Porcija: 15
Težina:
Sastojci:
Testo:
320 g brašna
20 g kvasca
3 žumanceta
200 ml mleka
80 g kristal šećera
50 ml ulja
1 kesica vanilin šećera
Fil:
100 ml ulja
100 g kristal šećera
3 žumanceta
200 g kisele pavlake
200 g Mlevene Plazme
1. Korak
Prvo umesite testo. U mlako mleko stavite kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Ostavite kvasac 10 minuta da nadođe.
2. Korak
U većoj činiji sjedinite žumanca, ostatak šećera, vanilin šećer i ulje.
3. Korak
U sjedinjenu masu dodajte nadošli kvasac i brašno pa zamesite testo.
4. Korak
Umešeno testo ostavite sat vremena da nadođe.
5. Korak
Dok testo nadolazi pripremite fil tako što ćete sjediniti sve potrebne sastojke.
6. Korak
Nadošlo testo razvucite na pobrašnjenoj površini u pravougaonik 50x50 cm.
7. Korak
Filom premažite testo i urolajte.
8. Korak
Prebacite u pleh i premažite uljem.
9. Korak
Ostavite 30 minuta da naraste a onda pecite 35 minuta na 200°C. Na pola pečenja štrudlu pokrijte papirom za pečenje.
10. Korak
Gotovu štrudlu pospite šećerom u prahu pre posluživanja.
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise