Buhtlice sa čokoladom i Plazmom
Testo i Pite

Buhtlice sa čokoladom i Plazmom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije: Vreme pripreme slika

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h 45 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

300 ml mlakog mleka

10 g suvog kvasca

1 jaje + 2 žumanca

5 kašika šećera

1 vanilin sećer

100 g putera

prstohvat soli

rendana korica limuna po ukusu

oko 700 g brašna + 50g istopljenog putera za premazivanje buhtli pre pečenja

 

Fil:

300 g lešnika

120 g Mlevene Plazme

1. Korak

Testo umesite i ostavite u posudu premazanu tankim slojem putera da narasta 1h, te posudu prekrite providnom folijom ili krpom.

1 Korak

2. Korak

Dok čekate da testo naraste, možete umutiti fil tako što ćete pomešati Plazmu i lešnik krem.

2 Korak

3. Korak

Fermentisano testo podelite na loptice veličine pomorandže, pa jednu po jednu tanjite na dlanu i punite nadevom po želji, a onda nakon pečenja ih ponovo napunite uz pomoć dresir džaka i metalnog nastavka.

3 Korak

4. Korak

Pleh treba da bude podmazan puterom i svaku lopticu redom treba premazivati istopljenim puterom. Kada se sve poredjaju ostavite u plehu da narasta jos nekih 20ak minuta, te pecite 35 - 40 min na 180 °C u prethodno zagrejanoj rerni.

4 Korak

5. Korak

Kada su buhtle pečene, pospite cimet šećer po njima ili šećer u prahu, opciono koristite prepolovljen lešnik takođe kao dekorativni momenat.

5 Korak

6. Korak

Vaš desert je spreman!

6 Korak

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika