Buhtlice sa čokoladom i Plazmom
Testo i Pite

Buhtlice sa čokoladom i Plazmom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h 45 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

300ml mlakog mleka

10gr suvog kvasca

1 jaje + 2 zumanca

5 kasika sećera

1 vanilin sećer

100 gr putera

prstohvat  soli

rendana korica limuna po ukusu

oko 700 gr brašna + 50gr istopljenog putera za premazivanje buhtli pre pečenja

 

Fil:

300g lešnika

120g Mlevene Plazme

1. Korak

Testo umesite i ostavite u posudu premazanu tankim slojem putera da narasta 1h, te posudu prekrite providnom folijom ili krpom.

1 Korak

2. Korak

Dok čekate da testo naraste, možete umutiti fil tako što ćete pomešati Plazmu i lešnik krem.

2 Korak

3. Korak

Fermentisano testo podelite na loptice veličine pomorandže, pa jednu po jednu tanjite na dlanu i puniti nadevom po zelji, a onda nakon pečenja ih ponovo napunite uz pomoć dresir džaka i metalnog nastavka.

3 Korak

4. Korak

Pleh treba da bude podmazan puterom i svaku lopticu redom treba premazivati istopljenim puterom. Kada se sve poredjaju ostavite u plehu da narasta jos nekih 20ak minuta, te pecite 35 - 40 min na 180 °C u prethodno zagrejanoj rerni.

4 Korak

5. Korak

Kada su buhtle pečene, pospite cimet šećer po njima ili šećer u prahu, opciono koristite prepolovljen lešnik takođe kao dekorativni momenat.

5 Korak

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika