
Buhtlice sa čokoladom i Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h 45 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
300ml mlakog mleka
10gr suvog kvasca
1 jaje + 2 zumanca
5 kasika sećera
1 vanilin sećer
100 gr putera
prstohvat soli
rendana korica limuna po ukusu
oko 700 gr brašna + 50gr istopljenog putera za premazivanje buhtli pre pečenja
Fil:
300g lešnika
120g Mlevene Plazme
1. Korak
Testo umesite i ostavite u posudu premazanu tankim slojem putera da narasta 1h, te posudu prekrite providnom folijom ili krpom.

2. Korak
Dok čekate da testo naraste, možete umutiti fil tako što ćete pomešati Plazmu i lešnik krem.

3. Korak
Fermentisano testo podelite na loptice veličine pomorandže, pa jednu po jednu tanjite na dlanu i puniti nadevom po zelji, a onda nakon pečenja ih ponovo napunite uz pomoć dresir džaka i metalnog nastavka.

4. Korak
Pleh treba da bude podmazan puterom i svaku lopticu redom treba premazivati istopljenim puterom. Kada se sve poredjaju ostavite u plehu da narasta jos nekih 20ak minuta, te pecite 35 - 40 min na 180 °C u prethodno zagrejanoj rerni.

5. Korak
Kada su buhtle pečene, pospite cimet šećer po njima ili šećer u prahu, opciono koristite prepolovljen lešnik takođe kao dekorativni momenat.

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti