Plazma puslica
Torte

Plazma puslica

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 2 h

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

4 belanca

prstohvat soli

250 g šećera

1 kašika gustina

1 kašika soka od limuna

Fil:

4 žumanca

40 g gustina

30 g šećera

5 dl mleka

1½ dl slatke pavlake

100 g Mlevene Plazme

1 kašičica arome vanile

 

Dekoracija:

voće po izboru

1. Korak

Na masnom papiru iscrtajte dva kruga prečnika 20 cm i okrenite papir. Uključite rernu na 100 °C.

1 Korak

2. Korak

Belanca sobne temperature mutite mikserom, dodajte prstohvat soli. Potom u čvrst sneg postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, i mutite dok smesa ne postane gusta i sjajna.

2 Korak

3. Korak

Dodajte gustin i sok od limuna i umešajte kutlačom.

3 Korak

4. Korak

Smesom oblikujte dve kore prečnika 20 cm i sušite u rerni zagrejanoj na 100 °C oko 2 sata. Isključite rernu i kore ostavite u rerni nekoliko sati.

4 Korak

5. Korak

Žumanca, gustin i šećer umutite sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zakuvajte.

5 Korak

6. Korak

Zakuvano mleko lagano ulivajte u smesu sa žumancima uz neprekidno mešanje, pa kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri.

6 Korak

7. Korak

U hladni krem mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte Mlevenu Plazmu i aromu vanile.

7 Korak

8. Korak

Čuvajte krem u zamrzivaču do posluživanja. Kore premažite pripremljenim kremom, ukrasite voćem i poslužite

8 Korak

9. Korak

Vaša torta je spremna!

9 Korak

Autor:

Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika