Pečeni Plazma čizkejk
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 sat i 20 min. + 12 sati za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Kora:
180 g Mlevene Plazme
75 g putera
Fil:
600 g krem sira
300 g grčkog jogurta
90 g šećera
2 supene kašike brašna
½ kafene kašičice soli
200 g Mlevene Plazme
4 jaja
Dekoracija:
slatka pavlaka
30 g Mlevene Plazme
50 g mlečne čokolade
1. Korak
Rernu zagrejte na 180°C.
2. Korak
Kalup za tortu prečnika 21 cm sa odvojivim dnom obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi izmešajte Mlevenu Plazmu i istopljen puter pa dobijenu smesu utisnite u dno kalupa.
3. Korak
U posudi za mućenje izmiksujte krem sir, grčki jogurt i šećer, pa dodajte brašno, so i Mlevenu Plazmu, i sve dobro sjedinite. Smanjite brzinu miksera pa dodajte jedno po jedno jaje.
4. Korak
Dobijenom smesom prekrijte koru od Mlevene Plazme i stavite u rernu na 45–50 minuta.
5. Korak
Kad se čizkejk ispeče, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi do sobne temperature, a zatim ga prebacite u frižider i ostavite preko noći.
6. Korak
Umutite slatku pavlaku pa njome dekorišite čizkejk pre posluživanja. Pospite čizkejk Mlevenom Plazmom i ukrasite sa malo mlečne čokolade.
7. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Palachinka blog
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise