Plazma Luj XV
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 90 min. + 2-3 h za hlađenje
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
350 g Plazme
100 g šećera u prahu
50 g putera
50 g čokoladnog krema
Fil:
2 jaja
130 g šećera
350 ml slatke pavlake
10 g želatina
50 ml vode
200 g crne čokolade
1. Korak
Plazmu izdrobite u činiju. Dodajte joj šećer u prahu, otopljen puter i čokoladni krem, i sve dobro sjedinite u mrvičastu smesu. Dobijenom smesom obložite dno kalupa pa ga stavite u frižider, dok pripremate krem, kako bi se kora stegla.
2. Korak
Želatin sipajte u činijicu, prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri. U šerpu srednje veličine sipajte 30 ml slatke pavlake, 30 g šećera i 2 žumanca, i kuvajte na pari uz konstantno mešanje. Sklonite šerpu sa vatre pa dodajte rastopljen želatin.
3. Korak
Preostalu slatku pavlaku umutite da dobijete šlag i dodajte je u smesu sa žumancima.
4. Korak
Nakon toga, dodajte otopljenu crnu čokoladu i dobro izmešajte. Belanca i preostali šećer umutite u čvrst šam, pa ih lagano dodajte u čokoladni krem kako šam ne bi splasnuo.
5. Korak
Izvadite kalup iz frižidera i koru od Plazme prelijte čokoladnim kremom. Vratite tortu u frižider na 2-3 sata kako bi se čokoladni fil stegao.
6. Korak
Dekorišite tortu sa istopljenom čokoladom i voćem.
7. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Miloš Krkeljić/ Hotel „Square Nine“
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise