Jagoda limun torta
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 35 min.
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
Kora:
7 belanaca
140 g šećera
70 g brašna
50 g Mlevene Plazme
Narendana korica jednog limuna
Preliv:
150 ml mleka
2 kesice vanilin šećera
Krem:
600 ml mleka
7 žumanaca
100 g kristal šećera
100g brašna
250 g putera
Narendana korica 2 limuna
100 g Mlevene Plazme
150 g jagoda
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
100 g Mlevene Plazme
Jagode
1. Korak
Okrugli kalup veličine 21cm sa vadecim dnom obložite papirom za pečenje tako što ćete obložiti i dno i ivice.
2. Korak
Belanca umutite sa šećerom.
3. Korak
Dodajte brašno, Mlevenu Plazmu i koricu limuna i umešajte spatulom.
4. Korak
Masu za koru sipajte u kalup, pecite na 150 °C, 20 minuta.
5. Korak
Dok se kora peče skuvajte mleko i vanilin šećer pa ostavite da se prohladi.
6. Korak
Gotovu koru nalijte mlekom i ostavite da kora upije.
7. Korak
U veću metalnu činiju stavite mleko da se kuva na pari.
8. Korak
Žumanca, šećer, brašno i korice limuna pomešajte pa ulijte u mleko kada proključa.
9. Korak
Kuvajte dok se ne zgusne.
10. Korak
U skuvan krem dodajte puter i mešajte žicom dok se puter ne rastopi i spoji sa kremom.
11. Korak
Dodajte Mlevenu Plazmu pa ostavite krem da se dobro ohladi.
12. Korak
Kada je krem skroz hladan promešajte žicom pa nanesite na koru.
13. Korak
Očistite jagode, isecite na kockice pa stavite preko krema i utapkajte ih.
14. Korak
Umutite slatku pavlaku, pomešajte sa Plazmom pa nanesite preko torte ravnomerno.
15. Korak
Dekorišite jagodama.
16. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise