Plazma torta sa čokoladom i šumskim voćem
Torte

Plazma torta sa čokoladom i šumskim voćem

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 60 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

KORE:

6 jaja

75 g šećera

70 g Mlevene Plazme

60 ml ulja

60 ml mleka

40 g kakao praha


ČOKOLADNI FIL:

180 ml slatke pavlake

150 g čokolade

30 g putera

50 g Plazme Čoko


FIL ZA OBLAGANJE TORTE:

250 ml slatke pavlake

70 g Mlevene Plazme

60 g kisele pavlake


VOĆNI FIL:

4 supene kašike fila za oblaganje torte

50 g odmrznutog šumskog voća

Dekoracija:

80 g slatke pavlake

80 g čokolade

1. Korak

Zagrejte rernu na 180°C.

2. Korak

Dva okrugla kalupa prečnika 18 cm obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

3. Korak

Odvojite belanca od žumanaca pa ih umutite u čvrst šam. U zasebnoj posudi žumanca umutite sa uljem i šećerom tek toliko da se sjedine, a zatim dodajte Mlevenu Plazmu, kakao prah i mleko pa sve sjedinite u glatku smesu.

4. Korak

Tako pripremljenu smesu dodajte umućenim belancima pa izmešajte lagano da se sve lepo sjedini. Smesu podelite ravnomerno u kalupe koje ste prethodno pripremili i stavite u rernu na 25-30 minuta.

5. Korak

Da biste proverili da li su kore pečene, zabodite čačkalice u sredine kora. Ako je čačkalica suva kada je izvadite, kora je gotova. Ispečene kore izvadite iz rerne i stavite na žicu za hlađenje. Kada su potpuno ohlađene uklonite papir za pečenje i presecite ih poprečno tako da od 2 dobijete 4 kore.

6. Korak

Dok se kore hlade pripremite čokoladni fil. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i puter. Ostavite da odstoji minut-dva, a zatim varjačom izmešajte kako biste dobili potpuno glatku ređu smesu. Ostavite je da se ohladi do sobne temperature, a onda žicom umutite tako da smesa dobije volumen i postane gušća. Dodajte seckanu Plazmu Čoko i ostavite sa strane.

7. Korak

Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag pa dodajte Mlevenu Plazmu i pavlaku. Odvojite 4 kašike u zasebnu činiju i pomešajte sa šumskim voćem.

8. Korak

Kada je sve spremno na tacnu stavite kašičicu fila za oblaganje torte kako biste osigurali da torta neće šetati i krenite da ređate: kora, polovina čokoladnog fila, druga kora, fil za oblaganje torte, voćni fil, treća kora, drugi deo čokoladnog fila i na kraju četvrta kora. Tortu obložite filom za oblaganje, a ostatak istog sipajte u špric kesu sa zvezdastim nastavkom kako biste kasnije ukrasili tortu. Nakon toga tortu stavite u frižider na 30 minuta kako bi se ohladila.

9. Korak

Za to vreme pripremite glazuru. Slatku pavlaku stavite da provri pa sklonite sa vatre i dodajte joj izlomljenu čokoladu. Ostavite minut-dva da odstoji, a zatim izmešajte kako biste dobili glazuru potpuno glatke teksture. Glazuru ohladite do sobne temperature pa prelijte preko ohlađene torte. Kada se glazura stegne ukrasite tortu uz pomoć fila koji ste sipali u špric i Plazme Čoko.

10. Korak

Vaša torta je spremna!

10 Korak

Autor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika