Plazma torta sa čokoladom i šumskim voćem
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 60 min.
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
KORE:
6 jaja
75 g šećera
70 g Mlevene Plazme
60 ml ulja
60 ml mleka
40 g kakao praha
ČOKOLADNI FIL:
180 ml slatke pavlake
150 g čokolade
30 g putera
50 g Plazme Čoko
FIL ZA OBLAGANJE TORTE:
250 ml slatke pavlake
70 g Mlevene Plazme
60 g kisele pavlake
VOĆNI FIL:
4 supene kašike fila za oblaganje torte
50 g odmrznutog šumskog voća
Dekoracija:
80 g slatke pavlake
80 g čokolade
1. Korak
Zagrejte rernu na 180°C.
2. Korak
Dva okrugla kalupa prečnika 18 cm obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
3. Korak
Odvojite belanca od žumanaca pa ih umutite u čvrst šam. U zasebnoj posudi žumanca umutite sa uljem i šećerom tek toliko da se sjedine, a zatim dodajte Mlevenu Plazmu, kakao prah i mleko pa sve sjedinite u glatku smesu.
4. Korak
Tako pripremljenu smesu dodajte umućenim belancima pa izmešajte lagano da se sve lepo sjedini. Smesu podelite ravnomerno u kalupe koje ste prethodno pripremili i stavite u rernu na 25-30 minuta.
5. Korak
Da biste proverili da li su kore pečene, zabodite čačkalice u sredine kora. Ako je čačkalica suva kada je izvadite, kora je gotova. Ispečene kore izvadite iz rerne i stavite na žicu za hlađenje. Kada su potpuno ohlađene uklonite papir za pečenje i presecite ih poprečno tako da od 2 dobijete 4 kore.
6. Korak
Dok se kore hlade pripremite čokoladni fil. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i puter. Ostavite da odstoji minut-dva, a zatim varjačom izmešajte kako biste dobili potpuno glatku ređu smesu. Ostavite je da se ohladi do sobne temperature, a onda žicom umutite tako da smesa dobije volumen i postane gušća. Dodajte seckanu Plazmu Čoko i ostavite sa strane.
7. Korak
Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag pa dodajte Mlevenu Plazmu i pavlaku. Odvojite 4 kašike u zasebnu činiju i pomešajte sa šumskim voćem.
8. Korak
Kada je sve spremno na tacnu stavite kašičicu fila za oblaganje torte kako biste osigurali da torta neće šetati i krenite da ređate: kora, polovina čokoladnog fila, druga kora, fil za oblaganje torte, voćni fil, treća kora, drugi deo čokoladnog fila i na kraju četvrta kora. Tortu obložite filom za oblaganje, a ostatak istog sipajte u špric kesu sa zvezdastim nastavkom kako biste kasnije ukrasili tortu. Nakon toga tortu stavite u frižider na 30 minuta kako bi se ohladila.
9. Korak
Za to vreme pripremite glazuru. Slatku pavlaku stavite da provri pa sklonite sa vatre i dodajte joj izlomljenu čokoladu. Ostavite minut-dva da odstoji, a zatim izmešajte kako biste dobili glazuru potpuno glatke teksture. Glazuru ohladite do sobne temperature pa prelijte preko ohlađene torte. Kada se glazura stegne ukrasite tortu uz pomoć fila koji ste sipali u špric i Plazme Čoko.
10. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise