Ledeni breg
Torte

Ledeni breg

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije: Vreme pripreme slika

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 60 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Za koru:

300 g Plazme

200 ml mleka za natapanje keksa

 

Za fil:

800 ml mleka

3 kesice pudinga od vanile

150 g šećera

2 kesice vanilin šećera

120 g maslaca

150 g bele čokolade za kuvanje

oko 200 g malina

Dekoracija:

200 ml slatke pavlake

voće po izboru

1. Korak

Pudinge pomešajte sa 150 ml hladnog mleka, a ostatak mleka zajedno sa šećerima stavite na vatru da prokuva.

1 Korak

2. Korak

Kad mleko prokuva sipajte razmućeni puding i kuvajte sve vreme mešajući dok se ne zgusne. Površinu pudinga prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

2 Korak

3. Korak

U ohlađen puding umiksajte maslac sobne temperature, a zatim i belu čokoladu otopljenu na pari.

3 Korak

4. Korak

Formirajte prvi red brega od 4x4 plazme natopljene u mleku (voditi računa da se ne natopi previše). Zatim premažite delom fila pa po celoj površini fila utisnite polovine malina. Sledeći je sloj natopljenog keksa od 3x4 Plazme, zatim fil i maline, pa sve ponoviti još sa 2x4 i na kraju i 1x4 plazme i fil (bez malina).

4 Korak

5. Korak

Tortu ukrasite i ostavite u frižider minimalno 6h pre serviranja.

5 Korak

6. Korak

Vaša torta je spremna!

6 Korak

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika