
Ledeni breg
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 60 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Za koru:
300 g Plazme
200 ml mleka za natapanje keksa
Za fil:
800 ml mleka
3 kesice pudinga od vanile
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
120 g maslaca
150 g bele čokolade za kuvanje
oko 200 g malina
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
voće po izboru
1. Korak
Pudinge pomešajte sa 150 ml hladnog mleka, a ostatak mleka zajedno sa šećerima stavite na vatru da prokuva.

2. Korak
Kad mleko prokuva sipajte razmućeni puding i kuvajte sve vreme mešajući dok se ne zgusne. Površinu pudinga prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

3. Korak
U ohlađen puding umiksajte maslac sobne temperature, a zatim i belu čokoladu otopljenu na pari.

4. Korak
Formirajte prvi red brega od 4x4 plazme natopljene u mleku (voditi računa da se ne natopi previše). Zatim premažite delom fila pa po celoj površini fila utisnite polovine malina. Sledeći je sloj natopljenog keksa od 3x4 Plazme, zatim fil i maline, pa sve ponoviti još sa 2x4 i na kraju i 1x4 plazme i fil (bez malina).

5. Korak
Tortu ukrasite i ostavite u frižider minimalno 6h pre serviranja.

6. Korak
Vaša torta je spremna!

Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise