Plazma tri colore
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 min. + 3h hlađenje
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
Podloga:
50 g putera
50 g šećera u prahu
150 g Mlevene Plazme
100 ml mleka
Krem:
200 g žumanaca
100 g kristal šećera
80 ml mleka
50 ml slatke pavlake
10 g želatina
120 g crne čokolade
150 g mlečne čokolade
150 g bele čokolade
100g Mlevene Plazme
800 ml slatke pavlake
Dekoracija:
sveže maline
jagode
kupine
1. Korak
Za koru umutite penasto puter i šećer u prahu. Dodajte Plazmu i mleko, sjedinite pa na dnu kalupa od 28cm formirajte koru.
2. Korak
Pripremite želatin po uputstvu sa kesice.
3. Korak
Pomešajte žumanca, šećer, mleko i slatku pavlaku i skuvajte ih na pari uz konstantno mešanje.
4. Korak
U skuvana žumanca dodajte prethodno spremljeni želatin, dobro izmešajte i odložite na hlađenje pola sata.
5. Korak
Dok se žumanca hlade istopite sve tri čokolade u zasebnim činijama i ostavite par minuta da se prohlade da ne budu vrele.
6. Korak
Umutite slatku pavlaku do 80%.
7. Korak
U umućenu pavlaku dodajte prohlađena žumanca, umešajte špatulom.
8. Korak
Krem podelite na tri jednaka dela pa u svaki dodajte po jednu vrstu čokolade i Mlevenu Plazmu, pa sjedinite.
9. Korak
Na formiranu koru nanesite prvo krem od crne čokolade, pa odložite 10 minuta u zamrzivač.
10. Korak
Nanesite drugi sloj od mlečne čokolade pa odložite 10 minuta u zamrzivač.
11. Korak
Isto uradite i sa poslednjim slojem od bele čokolade.
12. Korak
Odložite u frižider na hlađenje par sati.
13. Korak
Dekorišite svežim voćem.
14. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise