Torte

Čokoladna torta sa Plazmom

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 1 h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

350 g crne čokolade sa 70% kakaoa

180 g putera

6 jaja

200 g smeđeg šećera

60 ml belog ruma

100 g Mlevene Plazme

Dekoracija:

300 ml slatke pavlake

1 kafena kašičica instant kafe (u granulama, ne treba je razmućivati)

250 g svežih malina

listići sveže nane

1. Korak

Rernu zagrejte na 170°C. U jednu šerpicu sipajte čokoladu i puter i istopite ih na tihoj vatri. U zasebnoj činiji mikserom umutite jaja, šećer, rum i Mlevenu Plazmu. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu s puterom i sve dobro sjedinite.

2. Korak

Okrugli pleh sa odvojivim dnom prečnika 21 cm obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu koju ste prethodno umutili. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče 40 minuta.

3. Korak

Kad je torta pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi do sobne temperature pre nego što je izvadite iz kalupa. Nakon toga odložite je u frižider do posluženja.

4. Korak

Pred posluženje, mikserom umutite slatku pavlaku i instant kafu i kašikom ih nanesite na tortu. Preko šlaga poređajte sveže maline i listiće nane.

Autor:

Palachinka

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika