Čokoladna torta sa Plazmom
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 h i 30 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
350 g crne čokolade sa 70% kakaoa
180 g putera
6 jaja
200 g smeđeg šećera
60 ml belog ruma
100 g Mlevene Plazme
Dekoracija:
300 ml slatke pavlake
1 kafena kašičica instant kafe (u granulama, ne treba je razmućivati)
250 g svežih malina
listići sveže nane
1. Korak
Rernu zagrejte na 170°C. U jednu šerpicu sipajte čokoladu i puter i istopite ih na tihoj vatri. U zasebnoj činiji mikserom umutite jaja, šećer, rum i Mlevenu Plazmu. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu s puterom i sve dobro sjedinite.
2. Korak
Okrugli pleh sa odvojivim dnom prečnika 21 cm obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu koju ste prethodno umutili. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče 40 minuta.
3. Korak
Kad je torta pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi do sobne temperature pre nego što je izvadite iz kalupa. Nakon toga odložite je u frižider do posluženja.
4. Korak
Pred posluženje, mikserom umutite slatku pavlaku i instant kafu i kašikom ih nanesite na tortu. Preko šlaga poređajte sveže maline i listiće nane.
Autor:
Palachinka
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise