Čokoladni Plazma čizkejk
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 40 min + 2 sata za hlađenje
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Sastojci za podlogu:
• 300 g Mlevene Plazme
• 2 kašike kakaa
• 180 ml mleka
• 125 istopljenog putera
Sastojci za fil:
• 500 g krem sira
• 500 ml slatke pavlake
• 150 g prah šećera
• 300 g crne čokolade
• 10 g želatina
Sastojci za ganaš:
• 100 g crne čokolade
• 100 ml slatke pavlake
• 50 g Mlevene Plazme
Dekoracija:
Sveže jagode
Mini Plazma
1. Korak
U većoj posudi sjedinite istopljeni puter, Mlevenu Plazmu, kakao i mleko.
2. Korak
Dobijenu smesu za podlogu sipajte u kalup prečnika 26 cm.
3. Korak
Rasporedite podlogu ravnomerno po dnu kalupa pa odložite na hlađenje.
4. Korak
Pripremite želatin po uputstvu sa kesice.
5. Korak
Izlomite čokoladu na sitne komade pa je istopite na pari.
6. Korak
Umutite slatku pavlaku pa joj dodajte šećer u prahu i krem sir.
7. Korak
Nastavite mućenje dok se sir ne sjedini sa pavlakom.
8. Korak
Nabubreli želatin istopite pa dodajte u masu od sira uz konstantno mešanje.
9. Korak
Istopljenu čokoladu dodajte lagano u masu uz mućenje mikserom.
10. Korak
Kada je masa sjedinjena sipajte je u kalup, rasporedite ravnomerno, pa odložite na hlađenje.
11. Korak
Dok se čizkejk hladi napravite ganaš tako što ćete prokuvati slatku pavlaku, preliti preko čokolade pa dobro izmešati dok se sva čokolada ne istopi.
12. Korak
Dodajte Mlevenu Plazmu u ganaš pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi bar pola sata.
13. Korak
Izvadite čizkejk iz kalupa, prelijte prohladjeni ganaš preko čizkejka, dekorišite svežim jagodama i mini Plazmom.
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise