Plazma torta sa kremom od slane karamele
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 1 sat + 18 sati za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Podloga:
600 g Mlevene Plazme
150 g pečenog kikirikija
200 ml soka od narandže
100 g crne čokolade
100 g putera
100 g Plazme
Mus:
120 g šećera
500 ml slatke pavlake
¼ kafene kašičice krupne morske soli
6 g želatina
1 jaje
Dekoracija:
250 ml slatke pavlake
2 kesice vanilinog šećera
1. Korak
Karamel slatku pavlaku potrebno je pripremiti dan ranije. U šerpu sa debljim dnom sipajte 100 g šećera i stavite da se otopi na tihoj vatri. Nemojte ga mešati već ga samo povremeno protresite.
2. Korak
U drugoj šerpi zagrejte slatku pavlaku. Kada se šećer istopio, dodajte mu so i slatku pavlaku uz neprestano mešanje.
3. Korak
Budite pažljivi jer će slatka pavlaka dosta zapeniti. Mešajte sve dok se ne istope komadići karamela, a zatim karamel slatku pavlaku ostavite da se ohladi do sobne temperature pa je prebacite u frižider.
4. Korak
Sledećeg dana uzmite kalup sa odvojivim dnom prečnika 25 cm i obložite mu dno papirom za pečenje.
5. Korak
U zasebnu posudu sipajte Mlevenu Plazmu, pečeni kikiriki i sok od narandže, a zatim dodajte i otopljenu crnu čokoladu i puter. Na kraju dodajte i izlomljenu Plazmu i sve dobro izmešajte kako biste dobili homogenu smesu. Smesu ravnomerno rasporedite u prethodno pripremljen kalup.
6. Korak
U jednu šerpicu sipajte želatin i prelijte ga sa 3–4 supene kašike hladne vode, a zatim ga ostavite da nabubri.
7. Korak
Karamel slatku pavlaku izvadite iz frižidera i ulupajte je u čvrst šlag.
8. Korak
Odvojite belance od žumanca, a zatim ga ulupajte zajedno sa 20 g šećera u čvrst sneg.
9. Korak
Želatin stavite na tihu vatru da se istopi.
10. Korak
Žumance sjedinite sa ulupanom karamel slatkom pavlakom, a zatim, uz konstantno mešanje, dodajte i rastopljen želatin.
11. Korak
Na kraju dodajte i ulupan sneg od belanca i sve sjedinite lagano mešajući. Dobijeni mus ravnomerno rasporedite preko podloge od Plazme i stavite u frižider na 6 sati kako bi se stegao.
12. Korak
Pre posluženja ulupajte slatku pavlaku sa vanilinim šećerom i dekorišite tortu.
13. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise