Ganaš torta
Osnovne Informacije:
Vreme pripreme: 30 min. + 2 h za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
150 g Plazme
50 g Mlevene Plazme
200 g seckanih oraha
200 g suvih kajsija
270 ml slatke pavlake
300 g crne čokolade sa 70% kakaoa
Dekoracija:
slatka pavlaka
sveže jagode
Plazma
1. Korak
Kalup za pečenje sa odvojivim dnom prečnika 18 cm pripremite tako što ćete ga obložiti prozirnom folijom.
2. Korak
Suve kajsije iseckajte na kockice.
3. Korak
U veću činiju izlomite Plazmu pa dodajte Mlevenu Plazmu, seckane orahe i seckane suve kajsije.
4. Korak
U jednu šerpu sipajte slatku pavlaku i zagrejte je na umerenoj vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Izlomljenu čokoladu i puter dodajte u slatku pavlaku pa je sklonite sa vatre, ostavite da odstoji par minuta, a zatim promešajte. Dobijenu smesu dodajte u činiju sa čvrstim sastojcima, sve lepo sjedinite i sipajte u prethodno pripremljen kalup.
5. Korak
Kalup odložite u frižider da prenoći. Kada se torta stegla, izvadite je iz kalupa pa dekorišite umućenom slatkom pavlakom, Plazmom i svežim jagodama.
6. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Politika Privatnosti | Kontakt | Created by Webtise