Ganaš torta
Torte

Ganaš torta

Sačuvaj
Podeli

Osnovne Informacije:

Vreme pripreme slika Vreme pripreme: 30 min. + 2 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

150 g Plazme

50 g Mlevene Plazme

200 g seckanih oraha

200 g suvih kajsija

270 ml slatke pavlake

300 g crne čokolade sa 70% kakaoa

Dekoracija:

slatka pavlaka

sveže jagode

Plazma

1. Korak

Kalup za pečenje sa odvojivim dnom prečnika 18 cm pripremite tako što ćete ga obložiti prozirnom folijom.

2. Korak

Suve kajsije iseckajte na kockice.

3. Korak

U veću činiju izlomite Plazmu pa dodajte Mlevenu Plazmu, seckane orahe i seckane suve kajsije.

4. Korak

U jednu šerpu sipajte slatku pavlaku i zagrejte je na umerenoj vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Izlomljenu čokoladu i puter dodajte u slatku pavlaku pa je sklonite sa vatre, ostavite da odstoji par minuta, a zatim promešajte. Dobijenu smesu dodajte u činiju sa čvrstim sastojcima, sve lepo sjedinite i sipajte u prethodno pripremljen kalup.

5. Korak

Kalup odložite u frižider da prenoći. Kada se torta stegla, izvadite je iz kalupa pa dekorišite umućenom slatkom pavlakom, Plazmom i svežim jagodama.

6. Korak

Vaša torta je spremna!

6 Korak

Autor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmastičarnica pričama koje spremamo svake nedelje samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika